Hoe je beter wordt dan je concurrentie in de horeca

Je ontkomt niet meer aan concurrentie in deze tijd. Al helemaal als je eigenaar bent van een bedrijf in de horeca. Er bestaan enorm veel verschillende horecazaken met ieder een ander concept. Hierdoor is het soms moeilijk om je te onderscheiden. Hoe word je nou hét restaurant waar iedereen heen wilt gaan? Om erachter te komen hoe je beter wordt dan je concurrentie in de horeca, lees je snel verder en check later https://horeko.com/nl/functies/haccp/

Bezorgen en afhaal zijn van groot belang

Iets wat haast iedere onderneming in de horeca wel doet is het laten bezorgen en laten afhalen van hun producten. Vooral in de tijd van de pandemie is dit heel erg gegroeid. Bedrijven die het niet nodig hadden om te bezorgen, hebben hier uiteindelijk toch verandering in gemaakt. Velen van de bedrijven hebben het bezorgen in stand gehouden en met succes. Tuurlijk, je hebt meer personeel nodig of deelt de taken anders in. Echter levert het heel veel winst op om bezorgen en afhaal te realiseren voor je onderneming. Je bent niet gebonden aan het aantal tafels en stoelen, dus er je kunt meer gasten blij maken. Dat is natuurlijk ook goed voor de zaak. De omzet zal stijgen en je biedt mensen daarnaast op een laagdrempelige manier kennis met gasten. Steek dat maar in je zak!

Neem de concurrent onder de loep

Een andere manier om beter te worden dan je concurrentie in de horeca is om de concurrent in de gaten te houden. Denk aan bedrijven waar je naar op kijkt of die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Het kan zijn dat er gelijk iemand of een bedrijf in je opkomt, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het is dus ook belangrijk om te ontdekken wie je kunt zien als concurrent en wie niet. Je wilt uiteindelijk beter worden, dus analyse is dan cruciaal. Je hoeft niet alleen in te zoomen op wat de ander beter doet, maar ook wat er beter kan bij het desbetreffende bedrijf. Wie weet ontwikkel je hierdoor een strategie om het ook nóg beter te doen bij je eigen bedrijf. Laat je vooral inspireren op wat voor manier dan ook.

Zaken waarop je kunt letten

Maar waar moet je dan opletten? In principe is het aan te raden dat je let op de locatie van een andere zaak, als je gaat analyseren. Echter kun je natuurlijk ook dieper dan dat gaan. Kijk naar de menukaart. Wat zijn de inkoopkosten? Is een inschatting maken mogelijk? Op deze manier kun je vanzelf het een en ander analyseren en hier gebruik van maken in de praktijk. Voor een kostprijsberekening horeca kun je Horeko raadplegen.